utorak, 1. svibnja 2012.

Kako šišati mačje kandže

Spomen ove ideje vas vjerojatno tjera da uzmete golmansku masku za hokej, ali ipak postoje načini kako bi to iskustvo bilo manje traumatično za vašeg ljubimca i za vas. Mačjim kandžama je potrebno šišanje uglavnom jednom mjesečno. Ako ih ne ošišate, maca vas može povrijediti , čak i u igri.
Prije početka postupka, provjerite da li je vaša maca opuštena. Držite je u krilu, nježno je obgrlite jednom rukom ili je zamotajte u ručnik. Pobrinite se da je na određenoj udaljenosti od vas. Pošto mačke uvlače svoje kandže, morat ćete nježno pritisnuti svaki prst kako bi doprli do njih.
Ošišajte samo komadić zaobljenog kraja.To će spriječiti bolno šišanje, ružičasti dio su zapravo živci i vene. Ako ste to slučajno odrezali, umočite kandže u puder koji je dostupan u trgovinama za kućne ljubimce ili kukuruzni škrob ili utrljajte preko toga suhi sapun. Te stvari će pomoći kako bi se zaustavilo krvarenje.
Ako vam je mačka strpljiva, moći će te kandže skratit odjednom. Nikada nemojte šišati kandže sa škarama. Umjesto toga, koristite posebne noktarice za mačke, kako bi osigurali kandže dok ih smanjujete, također možete koristiti i noktarice za ljude. Dopustite vašoj maci da pronjuška noktaricu kako bi se upoznala s tim instrumentom, prije nego ih počnete skračivati.
S mačićima kojima su redovno skračivane kandže neće biti problema kada odrastu jer će se već naviknuti. Dok skračujete kandže vašoj maci će pomoći mala masaža jastučića, tako će se opustiti i neće biti problema.

0 komentari:

Objavi komentar